Paprikaleves
Hozzávalók:
- 3 db kaliforniai paprika
- 2 db paradicsom
- 1 dl extra szűz olívaolaj
- csipet étkezési só
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek. balzsamecet
- csipet őrölt fehérbors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor bazsalikom
a tálaláshoz
- Neszmélyi Merlot Rosé, száraz, minőségi rozébor
Elkészítése:
A kaliforniai paprikát hosszában felvágjuk, kivesszük a magházat, és forró rostlapon héjával lefelé megsütjük. A paradicsomot kettévágva szintén megsütjük. Jeges vízbe tesszük a pirított paprikákat és paradicsomokat, majd lehúzzuk a héjukat. Félreteszünk egy darab paprikát. A maradék paprika és paradicsom húsát olívaolajjal, sóval, tejszínnel, balzsamecettel és fél liter vízzel egy fazékban krémesre keverünk, felforraljuk és fehérborssal ízesítjük. Frissen vágott petrezselyemzölddel, bazsalikommal, valamint a korábban félretett paprikával díszítve tálaljuk. Neszmélyi Merlot Rosé, száraz, minőségi rozébor illik hozzá. lidl.hu Ch: 9,4 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: