Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Paprikaleves portugál Ch

Paprikaleves

Hozzávalók:

  • 3 db kaliforniai paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • csipet étkezési só
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek. balzsamecet
  • csipet őrölt fehérbors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor bazsalikom

a tálaláshoz

  • Neszmélyi Merlot Rosé, száraz, minőségi rozébor

Elkészítése:

A kaliforniai paprikát hosszában felvágjuk, kivesszük a magházat, és forró rostlapon héjával lefelé megsütjük. A paradicsomot kettévágva szintén megsütjük. Jeges vízbe tesszük a pirított paprikákat és paradicsomokat, majd lehúzzuk a héjukat. Félreteszünk egy darab paprikát. A maradék paprika és paradicsom húsát olívaolajjal, sóval, tejszínnel, balzsamecettel és fél liter vízzel egy fazékban  krémesre keverünk, felforraljuk és fehérborssal ízesítjük. Frissen vágott petrezselyemzölddel, bazsalikommal, valamint a korábban félretett paprikával díszítve tálaljuk.  Neszmélyi Merlot Rosé, száraz, minőségi rozébor illik hozzá. lidl.hu                  Ch: 9,4 g

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!