Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pandúrleves

Pandúrleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg malacköröm
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 szem bors
  • késhegynyi kakukkfű
  • kevés reszelt citromhéj
  • fél citrom leve
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 ½ evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • 1 maréknyi kocka vagy eperlevél tészta
  • citromlé
  • tejföl

Elkészítése:

Darabokra vágunk 60 dkg malackörmöt, és sós vízben, amelyet egy nagy fej apróra vágott vöröshagymával, 5 szem borssal, késhegynyi kakukkfűvel, kevés reszelt citromhéjjal meg egy fél citrom levével ízesítettünk, jó puhára főzzük. Ekkor a húsdarabokat kivesszük, kicsontozzuk, visszamaradt levét átszűrjük. 3 evőkanál olajból másfél evőkanál liszttel paprikás rántást készítünk, felengedjük a köröm főzőlevével, belefőzünk egy maréknyi kocka vagy eperlevél tésztát, és citromlével kellemes savanykás ízt adunk neki. Tálalás előtt beletesszük a húsdarabokat, és tejföllel gazdagítjuk.

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!