Pandúrleves
Hozzávalók:
- 60 dkg malacköröm
- só
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 szem bors
- késhegynyi kakukkfű
- kevés reszelt citromhéj
- fél citrom leve
- 3 evőkanál olaj
- 1 ½ evőkanál liszt
- pirospaprika
- 1 maréknyi kocka vagy eperlevél tészta
- citromlé
- tejföl
Elkészítése:
Darabokra vágunk 60 dkg malackörmöt, és sós vízben, amelyet egy nagy fej apróra vágott vöröshagymával, 5 szem borssal, késhegynyi kakukkfűvel, kevés reszelt citromhéjjal meg egy fél citrom levével ízesítettünk, jó puhára főzzük. Ekkor a húsdarabokat kivesszük, kicsontozzuk, visszamaradt levét átszűrjük. 3 evőkanál olajból másfél evőkanál liszttel paprikás rántást készítünk, felengedjük a köröm főzőlevével, belefőzünk egy maréknyi kocka vagy eperlevél tésztát, és citromlével kellemes savanykás ízt adunk neki. Tálalás előtt beletesszük a húsdarabokat, és tejföllel gazdagítjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: