Palóc leves
Hozzávalók:
- 1 kg ürü-lapocka,
- hagyma,
- 2 dl tejföl,
- zsír,
- ½ kg zöldbab,
- ½ kg burgonya
- ½ kg paprika,
- só,
- köménymag,
- babérlevél,
- liszt.
Elkészítése:
Pirítsuk meg kis zsírban az apróra vágott hagymát és paprikázzuk meg. Az ürühúst vagdaljuk apró (kb. 2 dekás) kockákra, mossuk meg és pirítsuk meg egy kis törött köménymaggal és egy babérlevéllel a hagymás zsírban. Közben főzzünk külön-külön sós vízben kis kockákra vágott burgonyát és zöldbabot, és ha puhára főttek öntsük levükkel együtt a megpirított húshoz úgy, hogy a lé sűrűsége a gulyáséhoz hasonló legyen. Felforraljuk és a kis liszttel sűrített tejfölt tálalás előtt hozzákeverjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: