Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Palóc leves 3.

Palóc leves

Hozzávalók:

  • 1 kg ürü-lapocka,
  • hagyma,
  • 2 dl tejföl,
  • zsír,
  • ½ kg zöldbab,
  • ½ kg burgonya
  • ½ kg paprika,
  • só,
  • köménymag,
  • babérlevél,
  • liszt.

Elkészítése:

Pirítsuk meg kis zsírban az apróra vágott hagymát és paprikázzuk meg. Az ürühúst vagdaljuk apró (kb. 2 dekás) kockákra, mossuk meg és pirítsuk meg egy kis törött köménymaggal és egy babérlevéllel a hagymás zsírban. Közben főzzünk külön-külön sós vízben kis kockákra vágott burgonyát és zöldbabot, és ha puhára főttek öntsük levükkel együtt a megpirított húshoz úgy, hogy a lé sűrűsége a gulyáséhoz hasonló legyen. Felforraljuk és a kis liszttel sűrített tejfölt tálalás előtt hozzákeverjük.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!