Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Olasz paradicsomleves 11. kenyérrel, bazsalikommal, parmezánnal

Olasz paradicsomleves kenyérrel, bazsalikommal, parmezánnal

Hozzávalók:

  • 3 darabolt paradicsomkonzerv
  • 3 dl alaplé
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg kenyér bele
  • 2-3 babérlevél
  • 1 tk. cukor
  • 50 gr parmezán
  • egy csokor friss bazsalikom
  • só,
  • bors
  • olíva olaj

Elkészítése:

Vágd minél apróbbra a hagymát és tégy ugyan így a fokhagymával. (A fokhagymaprést felejtsd el!) Vastag fenekű lábasban, kevés olíva olajon párold a hagymát üvegesre, majd tedd hozzá a fokhagymát és párold tovább, de ne hagyd, hogy elkezdjen barnulni. Add hozzá a cukrot és karamellizáld kicsit, majd öntsd rá a paradicsomot és az alaplevet. Dobd mellé a babérlevelet, és ha kell, sózd, borsozd. Forrald lassú lángon kb. 15 percig. Húzd le a tűzről és dobd bele a bazsalikomleveleket. (Nem nagyon kell összevágni.) Tépkedj tányérba egy kisebb marék kenyérbelet és kanalazd rá a levest. Reszelj rá parmezánt, locsolj hozzá kevés extra szűz olíva olajat és máris kész a tökéletes paradicsomleves! Házisáfrány

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!