Olasz paradicsomleves kenyérrel, bazsalikommal, parmezánnal
Hozzávalók:
- 3 darabolt paradicsomkonzerv
- 3 dl alaplé
- 1 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg kenyér bele
- 2-3 babérlevél
- 1 tk. cukor
- 50 gr parmezán
- egy csokor friss bazsalikom
- só,
- bors
- olíva olaj
Elkészítése:
Vágd minél apróbbra a hagymát és tégy ugyan így a fokhagymával. (A fokhagymaprést felejtsd el!) Vastag fenekű lábasban, kevés olíva olajon párold a hagymát üvegesre, majd tedd hozzá a fokhagymát és párold tovább, de ne hagyd, hogy elkezdjen barnulni. Add hozzá a cukrot és karamellizáld kicsit, majd öntsd rá a paradicsomot és az alaplevet. Dobd mellé a babérlevelet, és ha kell, sózd, borsozd. Forrald lassú lángon kb. 15 percig. Húzd le a tűzről és dobd bele a bazsalikomleveleket. (Nem nagyon kell összevágni.) Tépkedj tányérba egy kisebb marék kenyérbelet és kanalazd rá a levest. Reszelj rá parmezánt, locsolj hozzá kevés extra szűz olíva olajat és máris kész a tökéletes paradicsomleves! Házisáfrány
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: