Kunsági pandúrleves
Hozzávalók: (6 személyre):
- 3 fiatal galamb vagy 3 fiatal csirke,
- 15 dkg sárgarépa,
- 10 dkg petrezselyemgyökér,
- 5 dkg vöröshagyma,
- 5 dkg karalábé,
- 5 dkg zeller,
- néhány szem feketebors,
- só,
- pirospaprika,
- szerecsendió-virág,
- egy kis gyömbér,
- 1 gerezd fokhagyma,
- egy kevés paradicsompüré,
- 4 dkg zsír,
- 2 dl tejföl.
Elkészítése:
A megtisztított galambokat vagy csirkéket negyedekre daraboljuk, és hideg vízben feltesszük főni. Ha forrásnak indult, lehabozzuk, bezöldségeljük, és fűszerezzük. A puhára főtt galambokat kiszedjük a levesből, a leszűrt levet pedig barnára pirított rántással és egy héjastól feldarabolt fél citrommal felfőzzük. Hozzátesszük a galamb-negyedeket, a karikára vágott zöldséget és 2 dl tejfölt, utánízesítjük, még néhány percig forraljuk, majd forrón tálaljuk. Tálaláskor sós vízben kifőtt lúdgégetésztát teszünk bele.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: