Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Hamis palócleves

Hamis palócleves

Hozzávalók:

  • kevés zsír
  • fél fej vöröshagyma
  • 10 dkg sertés apróhús
  • babérlevél
  • néhány szem köménymag
  • kevés pirospaprika
  • burgonya
  • zöldbab
  • kevés liszt

Elkészítése:               

Kevés zsíron fél fej finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk. Közben személyenként 10 dkg sertés apróhúst kis kockára vágunk, majd megpároljuk a hagymás zsírban. Sózzuk, tegyünk mellé babérlevelet és néhány szem köménymagot, kevés pirospaprikát. Ezalatt kockákra burgonyát és zöldbabot külön-külön puhára főzünk, majd mikor megfőttek, levükkel együtt a húshoz adjuk, de ügyelünk rá hogy levesünk ne legyen hígabb, mint a bográcsgulyás. Tálalás előtt forraljuk át kevés liszttel elkevert tejföllel.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!