Hamis palócleves
Hozzávalók:
- kevés zsír
- fél fej vöröshagyma
- 10 dkg sertés apróhús
- só
- babérlevél
- néhány szem köménymag
- kevés pirospaprika
- burgonya
- zöldbab
- kevés liszt
Elkészítése:
Kevés zsíron fél fej finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk. Közben személyenként 10 dkg sertés apróhúst kis kockára vágunk, majd megpároljuk a hagymás zsírban. Sózzuk, tegyünk mellé babérlevelet és néhány szem köménymagot, kevés pirospaprikát. Ezalatt kockákra burgonyát és zöldbabot külön-külön puhára főzünk, majd mikor megfőttek, levükkel együtt a húshoz adjuk, de ügyelünk rá hogy levesünk ne legyen hígabb, mint a bográcsgulyás. Tálalás előtt forraljuk át kevés liszttel elkevert tejföllel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: