Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Rumos meggyleves 5 Ch

Rumos meggyleves

Hozzávalók:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 db egész fahéj
  • 5-6 db szegfűszeg
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 ek búza finomliszt
  • 1 kk rumaroma
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 cs vaníliás cukor

a díszítés

  • 1 flakon tejszínhab
  • 4 db mentalevél

tálaláshoz

  • Baywaood Zinfandel Rosé, félédes, minőségi bor Kaliforniából

Elkészítése:

A meggybefőttet leszűrjük, a levét felforraljuk, fahéjjal, szegfűszeggel és vaníliás cukorral ízesítjük. Pár perc forralás után eltávolítjuk az egész fűszerdarabokat, majd fél liter vízzel elkevert tejszínes, lisztes habarással behabarjuk. A meggyet és a rumaromát hozzáadjuk a forró leveshez és lehűtjük. Tejszínhabbal és mentával tálaljuk. Baywaood Zinfandel Rosé, félédes, minőségi bor, Kaliforniából, illik hozzá. lidl.hu                                                                              Ch: 32,4 g

Címkék: , , , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!