Rumos meggyleves
Hozzávalók:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 db egész fahéj
- 5-6 db szegfűszeg
- 3 dl főzőtejszín
- 2 ek búza finomliszt
- 1 kk rumaroma
- 3 dl főzőtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
a díszítés
- 1 flakon tejszínhab
- 4 db mentalevél
tálaláshoz
- Baywaood Zinfandel Rosé, félédes, minőségi bor Kaliforniából
Elkészítése:
A meggybefőttet leszűrjük, a levét felforraljuk, fahéjjal, szegfűszeggel és vaníliás cukorral ízesítjük. Pár perc forralás után eltávolítjuk az egész fűszerdarabokat, majd fél liter vízzel elkevert tejszínes, lisztes habarással behabarjuk. A meggyet és a rumaromát hozzáadjuk a forró leveshez és lehűtjük. Tejszínhabbal és mentával tálaljuk. Baywaood Zinfandel Rosé, félédes, minőségi bor, Kaliforniából, illik hozzá. lidl.hu Ch: 32,4 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: