Részeges meggyleves
Hozzávalók:
- 70 dkg meggy
- 15 dkg cukor
- 2dl tej
- 2 dl tejszín
- 5 dk liszt
- 6-8 szegfűszeg
- kis fahéj
- 1 citrom
- 1 dl száraz vörösbor
- 3 cl konyak
- só
Elkészítése:
Vizet felforralunk a cukorral és egy csipet sóval, hozzáadjuk a citrom átszúrt levét és gézbe vagy teatojásba tett szegfűszeget és fahéjat, és a kimagozott meggyet, majd lassú forralással puhára főzzük. Belekeverjük a liszttel elhabart tejet, a tejszín felét és jól összefőzzük. Lehúzzuk az edényt a tűzről és lazán belekeverjük a bort. Hagyjuk teljesen kihűlni és pár órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor szedd ki a fűszercsomagot (gézben vagy teatojásban tetted bele), add a leveshez a konyakot és tálald. Ha szereted tejszínhabot nyomj a tetejére. .
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: