Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Részeges meggyleves 3

Részeges meggyleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg meggy
  • 15 dkg cukor
  • 2dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 5 dk liszt
  • 6-8 szegfűszeg
  • kis fahéj
  • 1 citrom
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 3 cl konyak

Elkészítése:

Vizet felforralunk a cukorral és egy csipet sóval, hozzáadjuk a citrom átszúrt levét és gézbe vagy teatojásba tett szegfűszeget és fahéjat, és a kimagozott meggyet, majd lassú forralással puhára főzzük. Belekeverjük a liszttel elhabart tejet, a tejszín felét és jól összefőzzük. Lehúzzuk az edényt a tűzről és lazán belekeverjük a bort. Hagyjuk teljesen kihűlni és pár órára hűtőbe tesszük. Tálaláskor szedd ki a fűszercsomagot (gézben vagy teatojásban tetted bele), add a leveshez a konyakot és tálald. Ha szereted tejszínhabot nyomj a tetejére. .

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!