Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Miszó leves

Miszó leves

Hozzávalók 1 adag:

  • 2,5 dl Dashi hallé (ha nincs, lehet másfajta is)
  • 1 ek. miszó paszta
  • só,
  • bors
  • 3 dkg puha tofu
  • 1 újhagyma
  • 1 tk. wakame
  • ¼ friss chili-paprika (piros)
  • 5 dkg somen tészta
  • 3 dkg babcsíra
  • 1 késhegynyi világos szezámmag

Elkészítése:

Forrald fel a hallét, keverd bele a miszó pasztát, míg teljesen el nem olvad. Sóval, borssal fűszerezd, ízlés szerint. Add hozzá a tofut, és főzd 4-5 percig. Vágd apró karikákra az újhagymát, és tedd a levesbe. Közben a wakamét áztasd hideg vízbe. A paprikát vágd félbe, távolítsd el az ereket és a magvakat, vágd apróra. Egy másik lábosban forralj vizet, tedd bele a tésztát, és ha megszívta magát, vedd ki, és azonnal mártsd hideg vízbe. Mosd meg a babcsírát, és a paprikadarabokkal együtt pirítsd meg egy serpenyőben. Add hozzá a szezámmagot, ezekkel együtt pirítsd még egy kicsit, jobb íze lesz tőle. A tésztát, a babcsírát és a wakamét tedd egy tál aljára, és erre merd rá a tofulevest. Forrón tálald.

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!