Meggyleves 9 habgaluskával Ch

Meggyleves habgaluskával

Hozzávalók:

tálaláshoz

Elkészítése:

A tojássárgáját a porcukorral, a citrom reszelt héjával krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A tojásfehérjét pedig a kristálycukorral kemény habbá verjük. 1 liter vizet felforralunk a meggybefőtt levével, valamint a citromlével, sóval és fahéjjal ízesítjük. A tojáshabból kanállal galuskákat szaggatunk a levesbe, mikor megfőttek, félretesszük egy tálba. A tojássárjából készült krémhez fokozatosan hozzákeverjük a leves egyharmadát, majd az egészet a forrásban lévő leveshez öntjük, pár percig forraljuk. Tálalásnál a meggyet a levesbe tesszük, habgaluskákkal forrón, vagy hidegen tálaljuk. Balaton melléki Pinot Noir, száraz, rozébor illik hozzá. lidl.hu                                                                                       Ch: 10,1 g

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »