Meggyleves habgaluskával
Hozzávalók:
- 1 üveg (720 ml) meggybefőtt
- 4 db tojás (mélyalmos, extra sárga, L méret)
- 2 ek. porcukor
- 1 db citrom
- 1 ek. búzafinomliszt
- 2 ek. kristálycukor
- csipet étkezési só
- csipet őrölt fahéj
tálaláshoz
- Balaton melléki Pinot Noir, száraz, rozébor
Elkészítése:
A tojássárgáját a porcukorral, a citrom reszelt héjával krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A tojásfehérjét pedig a kristálycukorral kemény habbá verjük. 1 liter vizet felforralunk a meggybefőtt levével, valamint a citromlével, sóval és fahéjjal ízesítjük. A tojáshabból kanállal galuskákat szaggatunk a levesbe, mikor megfőttek, félretesszük egy tálba. A tojássárjából készült krémhez fokozatosan hozzákeverjük a leves egyharmadát, majd az egészet a forrásban lévő leveshez öntjük, pár percig forraljuk. Tálalásnál a meggyet a levesbe tesszük, habgaluskákkal forrón, vagy hidegen tálaljuk. Balaton melléki Pinot Noir, száraz, rozébor illik hozzá. lidl.hu Ch: 10,1 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: