Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Meggyleves 8

Meggyleves

Hozzávalók:

  • 1 kg meggy
  • 1 dl vörösbor
  • 1 citrom
  • 12 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • szegfűszeg
  • fahéj

Elkészítése:

A meggyet kimagozzuk, egy fel marék magot edénybe teszünk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, ehhez hozzáöntjük a vörösbort és lassú tűzőn kb. 30 percig főzzük. Közben 1 liter vizet felforralunk, beletesszük a cukrot, csipetnyi sót, szegfűszeget, fahéjat, a karikákra vágott citromot és a kimagozott meggy felet. Kb. 20-25 percig főzzük ekkor kihalasszuk belőle a citromot és a fűszereket, majd beleszúrjuk a vörösboros kivonatot, hozzáöntjük a tejszínt és meg 1-2 percig forralunk, majd kihűtjük. a maradék meggyet pépesre össze turmixolyuk és a kihűlt levesbe keverjük. Jó hidegen tálaljuk.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!