Meggyleves
Hozzávalók:
- 1 kg meggy
- 1 dl vörösbor
- 1 citrom
- 12 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- szegfűszeg
- fahéj
- só
Elkészítése:
A meggyet kimagozzuk, egy fel marék magot edénybe teszünk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, ehhez hozzáöntjük a vörösbort és lassú tűzőn kb. 30 percig főzzük. Közben 1 liter vizet felforralunk, beletesszük a cukrot, csipetnyi sót, szegfűszeget, fahéjat, a karikákra vágott citromot és a kimagozott meggy felet. Kb. 20-25 percig főzzük ekkor kihalasszuk belőle a citromot és a fűszereket, majd beleszúrjuk a vörösboros kivonatot, hozzáöntjük a tejszínt és meg 1-2 percig forralunk, majd kihűtjük. a maradék meggyet pépesre össze turmixolyuk és a kihűlt levesbe keverjük. Jó hidegen tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: