Meggyleves
Hozzávalók:
- 50 dkg (kimagozott) meggy
- 1 db citrom
- 15 dkg cukor
- 0,5 dl citromlé
- őrölt fahéj
- szegfűszeg
- só
- 1 dl tejföl
- 1 ek liszt
- tányéronként 2 gombóc vanília fagylalt
Elkészítése:
A meggyet alaposan megmossuk, kimagozzuk. A citrom héját lereszeljük. 1 liter hideg vízbe feltesszük a meggyet, citromhéját, fűszereket. 2-3 percig főzzük. Tejföllel és liszttel simára kevert habarást készítünk, majd ezt is 2 percig forraljuk. Hűtve tálaljuk.
Intelem:
- A kimagozást egy tányér fölött csináld, mert a lecsöpögő meggy-lé egyrészt mehet a levesbe, másrészt életed párja nem rúg fenékbe, hogy mekkora disznóólat csinálsz a konyhából.
- A habarás nem lesz csomós, ha csurgatással és intenzív kevergetéssel adod tudtára a levesnek, hogy te vagy az ügyesebb. Az intenzív keverést botmixerrel is csinálhatod, nem számít sportszerűtlen viselkedésnek, vagy ha félted a meggyeidet, akkor csurgatás előtt egy bögrében turmixolod habosra.
- Az Isten szerelmére a megevéssel várj legalább egy napot, mert addigra tud úgy lehűlni, hogy akár az Istennel is leülhetsz egy asztalhoz.
Tehát gyors segélynek nem jó, de utána…
MÉGFINOMABB…
… ha a meregetés előtt kétgombócnyi vanília fagyit is teszel a tányérodba, majd rácsurgatod a levest és egybekanalazva, de lassan, hogy ne legyen belőle torokgyuszi, szájon át betáplálod.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: