Meggyleves
Hozzávalók:
- 50 dkg meggy
- 5 db szegfűszeg
- 1 kis fahéj
- 1 dl tejszín
- 4-5 ek liszt, vagy kukoricakeményítő
- 1 dl vörösbor
- 1/2 dl konyak
- só
- 1 citrom
- 20 dkg cukor.
Elkészítése:
A meggyet kimagozzuk, a szegfűszeget és a fahéjat kevés vízben lassan felforraljuk, majd leszűrjük. A tejet, a tejszínt és a lisztet habverővel simára keverjük. A kimagozott meggyet a cukorral és a fűszeres vízzel és még egy liter víz hozzáadásával felforraljuk, majd hozzáadjuk a tejes-tejszínes habarást. Lassan készre forraljuk, de közben hozzáadjuk a vörösbort, és sóval, citromlével, szükség szerint kevés cukorral ízesítjük. Alaposan lehűtjük. Hidegen tálaljuk.

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: