Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Meggyleves 1

Meggyleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 5 db szegfűszeg
  • 1 kis fahéj
  • 1 dl tejszín
  • 4-5 ek liszt, vagy kukoricakeményítő
  • 1 dl vörösbor
  • 1/2 dl konyak
  • 1 citrom
  • 20 dkg cukor.

Elkészítése:

A meggyet kimagozzuk, a szegfűszeget és a fahéjat kevés vízben lassan felforraljuk, majd leszűrjük. A tejet, a tejszínt és a lisztet habverővel simára keverjük. A kimagozott meggyet a cukorral és a fűszeres vízzel és még egy liter víz hozzáadásával felforraljuk, majd hozzáadjuk a tejes-tejszínes habarást. Lassan készre forraljuk, de közben hozzáadjuk a vörösbort, és sóval, citromlével, szükség szerint kevés cukorral ízesítjük. Alaposan lehűtjük. Hidegen tálaljuk.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!