Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Malacaprólék leves

Malacaprólék leves

Hozzávalók:

  • 1 kg malacaprólék
  • hideg víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • zsiradék
  • törött bors
  • babérlevél
  • vegyes zöldség
  • csontlevé vagy víz
  • tárkony
  • petrezselyem
  • zsemleszínű rántás
  • citromlé
  • tejföl
  • cukor
  • kicsiny zsemlegombócok

Elkészítése:                   

A tisztított és jól átmosott 1 kg malacaprólékot (tüdő, máj, láb, farok, vese) kis kockára vágjuk, majd hideg vízbe téve egyszer átforraljuk és újra lemossuk. Közben 1 fej finomra vágott vöröshagymát zsiradékon megfonnyasztunk. Erre helyezzük az előkészített aprólékot. Sóval, törött borssal, babérlevéllel fűszerezzük. Hozzáadunk kockára vágott vegyes zöldséget, és csontlevet vagy vizet aláöntve puhára főzzük. Finomra vágott tárkonnyal, petrezselyem zölddel meghintjük. Kb. 1 órai főzés után zsemleszínű rántással besűrítjük, citromlével és tejföllel, cukorral pikánsra ízesítjük. Átforraljuk és kicsiny zsemlegombócokra tálaljuk.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!