Makaróni leves
Hozzávalók:
- pár szál makaróni
- sósvíz
- 1 evőkanál parmezán sajt
- kis paprika
- csont, vagy húsleves
- só
- 1 evőkanál tejföl
vékony rántás:
- kis vaj, vagy zsír
- 1 evőkanál liszt
Elkészítése:
Egy pár szál makarónit sós vízben puhára főzünk, leszűrjük és apró egyforma darabkákra vágjuk. Vajból kevés liszttel vékony rántást készítünk, két kanál parmezán sajtot és egy kis paprikát teszünk még hozzá és csont, vagy húslevessel felöntve, megsózva jó ideig főzzük. Mielőtt tálalnánk, keverünk bele egy kanál tejfölt, az összevagdalt makarónit és reszelt parmezánt kis tányérkán adunk még hozzá. Vékony rántás, melyet egy kis vaj és egy kanál lisztből készítettünk, de lehet zsírból is. Természetesen a vaj, ízletesebbé teszi. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: