Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Májrizs leves 2

Májrizs leves

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 db petrezselyem
  • kis darab zeller
  • kis darab karalábé
  • 1 fej hagyma
  • olaj
  • 2 liter víz
  • pár szem bors
  • 20 dkg sertésmáj
  • kevés reszelt hagyma
  • törött bors
  • 2 egész tojás
  • 1 kanál liszt
  • annyi zsemlemorzsát, hogy palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjunk

Elkészítése:

1 nagyobb sárgarépát, 1 db petrezselymet, kis darab zellert, karalábét, 1 fej hagymát felaprítunk, és olajon világosra pirítjuk, majd felöntjük 2 liter vízzel, pár szem borssal, sóval fűszerezzük, és lassú tűzön főzzük. 20 dkg sertésmájat megtisztítunk és ledaráljuk. Hozzáadunk egy kevés reszelt hagymát, törött borsot, sót, 2 egész tojást, 1 kanál lisztet és annyi zsemlemorzsát, hogy palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjunk. A levest leszűrjük és reszelőn áttörve a májas anyagot, folytonos keverés mellett főzzük be a levesbe.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!