Májrizs leves
Hozzávalók:
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 db petrezselyem
- kis darab zeller
- kis darab karalábé
- 1 fej hagyma
- olaj
- 2 liter víz
- pár szem bors
- só
- 20 dkg sertésmáj
- kevés reszelt hagyma
- törött bors
- só
- 2 egész tojás
- 1 kanál liszt
- annyi zsemlemorzsát, hogy palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjunk
Elkészítése:
1 nagyobb sárgarépát, 1 db petrezselymet, kis darab zellert, karalábét, 1 fej hagymát felaprítunk, és olajon világosra pirítjuk, majd felöntjük 2 liter vízzel, pár szem borssal, sóval fűszerezzük, és lassú tűzön főzzük. 20 dkg sertésmájat megtisztítunk és ledaráljuk. Hozzáadunk egy kevés reszelt hagymát, törött borsot, sót, 2 egész tojást, 1 kanál lisztet és annyi zsemlemorzsát, hogy palacsinta tészta sűrűségű masszát kapjunk. A levest leszűrjük és reszelőn áttörve a májas anyagot, folytonos keverés mellett főzzük be a levesbe.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: