Kunsági leves 2
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- 40 dkg sertés apróhús
- só
- törött bors
- víz, illetve vörösbor
- 15 dkg gomba
- 1 csomag petrezselyem
- lebbencs tészta
- csontlé, vagy víz
- tejfeles habarás
Elkészítése:
Egy fej finomra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk. Meghintjük pirospaprikával és hozzáadunk 40 dkg kockára vágott sertés apróhúst. Sóval, törött borssal ízesítjük és kevés vizet, illetve vörösbort aláöntve félig puhára pároljuk. Ekkor ráhelyezzük a kockára vágott 15 dkg gombát, az 1 csomag finomra vágott petrezselymet és a lebbencs tésztát. Csontlével, vagy vízzel felengedjük, tejfeles habarással besűrítjük, és együtt puhára főzzük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: