Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kovászos krumplileves rozscipóban tálalva

Kovászos krumplileves rozscipóban tálalva

Ha szépen kikanalaztad a tartalmas levest a cipóból, magát a “tányért” is nyugodtan megrágcsálhatod. A ropogós rozscipó lé nélkül is fincsi, ám kovászos krumplilevessel az igazi.

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg vegyes leveszöldség
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 2 pohár sonka főzőlé (vagy 1 füstölt ízű kocka)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál szárított gomba
  • olaj
  • 2 fej hagyma
  • friss majoránna
  • zeller zöldje
  • bors

a rozskovászhoz:

  • 2 dl savanyú káposztalé
  • 2 szelet rozskenyér
  • 1 dl savanyú uborkalé
  • kevés joghurt
  • 4 db rozscipó

Elkészítése:

A sonka főzőlevében jól szétfőzzük a burgonyát, hogy a leves sűrű legyen. A gombát felvágjuk. A zöldséget feldaraboljuk és a gombával együtt a főzésben lévő burgonyához adjuk. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt szalonnát és a kolbászt, majd hozzáöntjük a leveshez. Felengedjük a megszűrt, savanyú rozskovásszal, majd még egy picit főzzük. Sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!