Kovászos krumplileves rozscipóban tálalva
Ha szépen kikanalaztad a tartalmas levest a cipóból, magát a “tányért” is nyugodtan megrágcsálhatod. A ropogós rozscipó lé nélkül is fincsi, ám kovászos krumplilevessel az igazi.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 15 dkg vegyes leveszöldség
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 5 dkg füstölt kolbász
- 2 pohár sonka főzőlé (vagy 1 füstölt ízű kocka)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál szárított gomba
- olaj
- 2 fej hagyma
- friss majoránna
- zeller zöldje
- só
- bors
a rozskovászhoz:
- 2 dl savanyú káposztalé
- 2 szelet rozskenyér
- 1 dl savanyú uborkalé
- kevés joghurt
- 4 db rozscipó
Elkészítése:
A sonka főzőlevében jól szétfőzzük a burgonyát, hogy a leves sűrű legyen. A gombát felvágjuk. A zöldséget feldaraboljuk és a gombával együtt a főzésben lévő burgonyához adjuk. Az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt szalonnát és a kolbászt, majd hozzáöntjük a leveshez. Felengedjük a megszűrt, savanyú rozskovásszal, majd még egy picit főzzük. Sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük.

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: