Hideg tokaji őszibarackleves
Hozzávalók:
- 60 dkg őszibarack,
- 1 citrom,
- 1 dl Tokaji édes szamorodni,
- 10 dkg kristálycukor,
- fél citrom héja,
- 1,5 dl tejföl,
- 1 dl tejszín,
- 3 dkg liszt,
- 1 tojássárgája,
- fahéj,
- só
betétként
- a borban eltett őszibarack
Elkészítése:
Az őszibarackot meghámozzuk, és a negyedét apró kockákra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével és tokaji borral, majd hűtőbe rakjuk. A megmaradt barackot vízben, kristálycukorral, citromlével, valamint citromhéjjal és fahéjjal 5-6 percig főzzük. A citromhéjat és a fahéjat ezután leszűrjük a levesből, és tejfölös habarással sűrítjük, majd a felforrt levest áttörjük. Ismét felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a tejszínnel elkevert tojássárgáját. Jól lehűtjük. Betétként a borban eltett őszibarackot tesszük bele.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: