Hamvas őszibarack-krémleves goffrival
A vaníliás őszibarack-krémleves mellett tejszínhabos goffritorony magasodik. A hideg gyümölcsleves a rácsos finomsággal a csemegék csemegéje.
Hozzávalók
- 10 dkg hidegen készíthető vaníliás pudingpor
- 1 evőkanál porcukor
- 2,5 liter tej
- 1 dl tejszín
- 40 dkg őszibarackbefőtt
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 3 dkg pirított mandula
- mentalevél
- 2 dl tejszínhab
- 4 adag goffri
Elkészítése:
Egy-két őszibarackot vágjunk nagyobb kockákra és tegyünk félre. A vaníliapudingot a tej felével, porcukorral simára keverjük, majd a többi őszibarackkal, mentalevéllel, bazsalikommal együtt turmixgépbe tesszük és pürésítjük. Hozzáadjuk a maradék tejet és a tejszínt is, majd ezekkel is összeturmixoljuk. Jól behűtve, apró kockákra vágott őszibarackkal tálaljuk. Pirított mandulával és egy zöld mentalevéllel díszítjük. Goffrival és tejszínhabbal kínálhatjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: