Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Béarni libaleves

Béarni libaleves

Hozzávalók:

  • 2 db libacomb,
  • só,
  • 2 l víz,
  • 4 nagy sárgarépa,
  • 1 zeller,
  • 4 db közepes burgonya,
  • 1 kis fej fehér káposzta,
  • 2 db póréhagyma,
  • 1 nagy hagyma,
  • frissen őrölt fekete bors,
  • 4 szelet pirított kenyér,
  • 4 evőkanál frissen reszelt ementáli sajt,
  • 5 deka vaj.

Elkészítése:

A libacombokat megmossuk, és sós vízben másfél órán át főzzük. A répát, a zellert és a burgonyát megtisztítjuk, és a káposztával együtt durvára reszeljük. A pórét és a hagymát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A zöldségféléket a libacombhoz adjuk, és még egy órán át főzzük. Ezután a zöldségeket átpasszírozzuk vagy botmixerrel pürésítjük. A combokat kicsontozzuk, kis darabokra vágjuk, és visszatesszük a zöldségpürébe. A sütőt 250 fokra előmelegítjük. Az ételt egy tűzálló tálba öntjük, befedjük pirított kenyérszeletekkel. Ezek tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és olvasztott vajjal leöntjük. Az edényt a sütő középső részére toljuk és addig sütjük, amíg a sajt aranysárga bevonatot nem képez a tetején. A tűzálló tálban tálaljuk.

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!