Béarni libaleves
Hozzávalók:
- 2 db libacomb,
- só,
- 2 l víz,
- 4 nagy sárgarépa,
- 1 zeller,
- 4 db közepes burgonya,
- 1 kis fej fehér káposzta,
- 2 db póréhagyma,
- 1 nagy hagyma,
- frissen őrölt fekete bors,
- 4 szelet pirított kenyér,
- 4 evőkanál frissen reszelt ementáli sajt,
- 5 deka vaj.
Elkészítése:
A libacombokat megmossuk, és sós vízben másfél órán át főzzük. A répát, a zellert és a burgonyát megtisztítjuk, és a káposztával együtt durvára reszeljük. A pórét és a hagymát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A zöldségféléket a libacombhoz adjuk, és még egy órán át főzzük. Ezután a zöldségeket átpasszírozzuk vagy botmixerrel pürésítjük. A combokat kicsontozzuk, kis darabokra vágjuk, és visszatesszük a zöldségpürébe. A sütőt 250 fokra előmelegítjük. Az ételt egy tűzálló tálba öntjük, befedjük pirított kenyérszeletekkel. Ezek tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és olvasztott vajjal leöntjük. Az edényt a sütő középső részére toljuk és addig sütjük, amíg a sajt aranysárga bevonatot nem képez a tetején. A tűzálló tálban tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: