Bácskai lencseleves csirkével
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirke
- 50 dkg borjúcsont
- 20 dkg gomba
- 10 dkg hagyma
- 10 dkg fehérrépa
- 10 dkg sárgarépa
- 5 dkg zsír
- 3 dl tejföl
- 1 zellergumó
- 10 dkg lencse
- 3 dkg rizs
- 1 kk. őrölt bors
- 1 babérlevél
- 2 tojássárgája
- só
Elkészítése:
A zellert, sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a borjúcsontot és a babérlevelet, 3 l vízzel felengedjük, majd 2 órát főzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a megtisztított csirkét, és megfőzzük. Utána kiszedjük, és darabokra vágjuk. A levét leszűrjük, majd a felét a lencséhez adjuk, és puhára főzzük benne. A másik felét a rizshez adjuk, és megpároljuk benne. Amikor kész, leszűrjük, a levét pedig a lencséhez öntjük. A gombát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd sóval, borssal ízesítjük, és forró zsíron puhára pároljuk. A tojássárgáját kikeverjük a tejföllel, rátesszük a húst, a rizst és a gombát, majd rámerjük a levest.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: