Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Bácskai lencseleves csirkével

Bácskai lencseleves csirkével

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb csirke
  • 50 dkg borjúcsont
  • 20 dkg gomba
  • 10 dkg hagyma
  • 10 dkg fehérrépa
  • 10 dkg sárgarépa
  • 5 dkg zsír
  • 3 dl tejföl
  • 1 zellergumó
  • 10 dkg lencse
  • 3 dkg rizs
  • 1 kk. őrölt bors
  • 1 babérlevél
  • 2 tojássárgája

Elkészítése:

A zellert, sárga- és fehérrépát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a borjúcsontot és a babérlevelet, 3 l vízzel felengedjük, majd 2 órát főzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a megtisztított csirkét, és megfőzzük. Utána kiszedjük, és darabokra vágjuk. A levét leszűrjük, majd a felét a lencséhez adjuk, és puhára főzzük benne. A másik felét a rizshez adjuk, és megpároljuk benne. Amikor kész, leszűrjük, a levét pedig a lencséhez öntjük. A gombát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd sóval, borssal ízesítjük, és forró zsíron puhára pároljuk. A tojássárgáját kikeverjük a tejföllel, rátesszük a húst, a rizst és a gombát, majd rámerjük a levest.

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!