Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Szüreti kolbászleves

Szüreti kolbászleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg füstölt házikolbász,
  • 1 dl száraz vörös bor,
  • 20 dkg sárgarépa,
  • 15 dkg petrezselyemgyökér,
  • 15 dkg zeller
  • 15 dkg karalábé,
  • 25 dkg kelbimbó,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • só,
  • törött bors,
  • 4 db tojás,
  • olaj,
  • 10 dkg gomba.

Elkészítése:

A zöldséget megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a felszeletelt gombát, megpirítjuk, majd rátesszük a zöldségeket is. Ráöntjük a bort, felengedjük vízzel, beletesszük a négyfelé vágott kolbászt is, és puhára pároljuk. Ha már puha, kiveszünk a levéből egy félliternyit, lábasban felforraljuk, egyenként beleütünk a forrásban lévő levesbe 4 tojást úgy, hogy a sárgája egyben maradjon. Ha kezd keményedni, lehet forrón tálalni. A webmester receptárából

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!