Szüreti kolbászleves
Hozzávalók:
- 30 dkg füstölt házikolbász,
- 1 dl száraz vörös bor,
- 20 dkg sárgarépa,
- 15 dkg petrezselyemgyökér,
- 15 dkg zeller
- 15 dkg karalábé,
- 25 dkg kelbimbó,
- 1 fej vöröshagyma,
- só,
- törött bors,
- 4 db tojás,
- olaj,
- 10 dkg gomba.
Elkészítése:
A zöldséget megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát finomra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a felszeletelt gombát, megpirítjuk, majd rátesszük a zöldségeket is. Ráöntjük a bort, felengedjük vízzel, beletesszük a négyfelé vágott kolbászt is, és puhára pároljuk. Ha már puha, kiveszünk a levéből egy félliternyit, lábasban felforraljuk, egyenként beleütünk a forrásban lévő levesbe 4 tojást úgy, hogy a sárgája egyben maradjon. Ha kezd keményedni, lehet forrón tálalni. A webmester receptárából
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: