Pikáns palóc korhelyleves
Hozzávalók:
- 40 dkg savanyú káposzta,
- 2 pár debreceni kolbász,
- fél füstölt sertéscsülök,
- 10 dkg vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 2 dl tejföl,
- 1 evőkanál liszt,
- 2 evőkanál fűszerpaprika,
- fél csokor kapor,
- köménymag,
- só.
Elkészítése:
A savanyú káposztát hideg vízben jól átmossuk, majd kb. 1 liter vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a debreceni kolbászt, a füstölt csülköt, és a kockákra vágott kolozsvári szalonnát. Kevés sóval ízesítve puhára főzzük. Zsemleszínű rántást készítünk, melyhez hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, köménymagot, az áttört fokhagymát, fűszerpaprikát, majd besűrítjük a levest. Lassú tűzön kiforraljuk. Tálalásnál a debrecenit felkarikázzuk, a csülköt kockákra vágjuk és rámerjük a forró levest. Tejföllel dúsítjuk, vágott friss kaporral hintjük meg. Ajánlott ital: Alföldi ezerjó
Elkészítési idő: 60 perc
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: