Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pikáns palóc korhelyleves

Pikáns palóc korhelyleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg savanyú káposzta,
  • 2 pár debreceni kolbász,
  • fél füstölt sertéscsülök,
  • 10 dkg vöröshagyma,
  • 3 gerezd fokhagyma,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 evőkanál liszt,
  • 2 evőkanál fűszerpaprika,
  • fél csokor kapor,
  • köménymag,
  • só.

Elkészítése:

A savanyú káposztát hideg vízben jól átmossuk, majd kb. 1 liter vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a debreceni kolbászt, a füstölt csülköt, és a kockákra vágott kolozsvári szalonnát. Kevés sóval ízesítve puhára főzzük. Zsemleszínű rántást készítünk, melyhez hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, köménymagot, az áttört fokhagymát, fűszerpaprikát, majd besűrítjük a levest. Lassú tűzön kiforraljuk. Tálalásnál a debrecenit felkarikázzuk, a csülköt kockákra vágjuk és rámerjük a forró levest. Tejföllel dúsítjuk, vágott friss kaporral hintjük meg. Ajánlott ital: Alföldi ezerjó     

Elkészítési idő: 60 perc

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!