Német kenyérleves
Hozzávalók:
- 6 szelet szikkadt barna kenyér
- 1 ½ liter víz
- fél tubus zöldségkrém
- 1 húsleveskocka
- csipet törött bors
- késhegynyi reszelt szerecsendió
- só
- 2 tojás
- 2 dl tejföl
- zellerzöld
- olajban ropogósra sütött zsemlekockák
Elkészítése:
Szikkadt barna kenyeret felszeletelünk, hat szeletet leöntünk másfél liter vízzel. Belenyomunk egy fél tubus zöldségkrémet, és egy húsleveskockával, csipet törött borssal, késhegynyi reszelt szerecsendióval ízesítjük. Lassú tűzön, fedő alatt 15 percig főzzük (ha kell, utánasózzuk), majd áttörjük. (Turmixgépben pillanatok alatt elkészül.) Simára keverünk két tojássárgáját két dl tejföllel, a levesestálba öntjük, és lassan, állandóan kevergetve szűrjük rá a forró levest, nehogy a tojás összekapjon. Tetejét frissen összevágott zellerzölddel és olajban ropogósra sütött zsemlekockákkal hintjük meg. Csak frissen jó.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: