Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítése:
Egy nagyobb fazékban felhevítjük a vajat, megfuttatjuk rajta a burgonyát, majd sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. Ezután felöntjük a leszűrt zöldséglevessel, és lassú forralással megfőzzük. A tejszínt jól elkavarjuk a liszttel, és ha a burgonya megpuhult, óvatosan, gyakori kavargatással a leveshez öntjük. Majd a fazekat levesszük a tűzről, és a babérlevelet kidobjuk. A levest botmixerrel simára dolgozzuk, majd még egyszer felforraljuk, végül megszórjuk a tökmaggal. A zsemlét kis kockákra vágjuk, és sütőben, szárazon aranysárgára pirítjuk. Tálaláskor a forró krémlevest csészékbe osztjuk, tetejére szórjuk a pirított zsemlekockákat és a paradicsomot, majd tépett korianderlevéllel díszítjük. HáziPatika/ Ízek és Érzések
Elkészítési idő: 40 perc kalória: 475 kcal szénhidrát: 43 g