Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Korianderes-tejszínes krémleves paradicsommal, tökmaggal Ch

Korianderes-tejszínes krémleves paradicsommal, tökmaggal

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 dkg vaj vagy ghí
  • 4 közepes nagyságú burgonya kis kockákra vágva
  • só, őrölt fehérbors
  • 2 babérlevél
  • 4 dl zöldségleves (bio leveskockából is készíthetjük)
  • 2 dl tejszín vagy zabtejszín
  • 2 evőkanál búzaliszt
  • 4 evőkanál pirított tökmag
  • 1 zsemle
  • 1 közepes paradicsom apróra vágva
  • 1 kis csokor friss koriander

Elkészítése:

Egy nagyobb fazékban felhevítjük a vajat, megfuttatjuk rajta a burgonyát, majd sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. Ezután felöntjük a leszűrt zöldséglevessel, és lassú forralással megfőzzük. A tejszínt jól elkavarjuk a liszttel, és ha a burgonya megpuhult, óvatosan, gyakori kavargatással a leveshez öntjük. Majd a fazekat levesszük a tűzről, és a babérlevelet kidobjuk. A levest botmixerrel simára dolgozzuk, majd még egyszer felforraljuk, végül megszórjuk a tökmaggal. A zsemlét kis kockákra vágjuk, és sütőben, szárazon aranysárgára pirítjuk. Tálaláskor a forró krémlevest csészékbe osztjuk, tetejére szórjuk a pirított zsemlekockákat és a paradicsomot, majd tépett korianderlevéllel díszítjük. HáziPatika/ Ízek és Érzések

Elkészítési idő: 40 perc                                                  kalória: 475 kcal                                                                     szénhidrát: 43 g

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!