Korianderes-tejszínes krémleves paradicsommal, tökmaggal
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 5 dkg vaj vagy ghí
- 4 közepes nagyságú burgonya kis kockákra vágva
- só, őrölt fehérbors
- 2 babérlevél
- 4 dl zöldségleves (bio leveskockából is készíthetjük)
- 2 dl tejszín vagy zabtejszín
- 2 evőkanál búzaliszt
- 4 evőkanál pirított tökmag
- 1 zsemle
- 1 közepes paradicsom apróra vágva
- 1 kis csokor friss koriander
Elkészítése:
Egy nagyobb fazékban felhevítjük a vajat, megfuttatjuk rajta a burgonyát, majd sóval, borssal, babérlevéllel ízesítjük. Ezután felöntjük a leszűrt zöldséglevessel, és lassú forralással megfőzzük. A tejszínt jól elkavarjuk a liszttel, és ha a burgonya megpuhult, óvatosan, gyakori kavargatással a leveshez öntjük. Majd a fazekat levesszük a tűzről, és a babérlevelet kidobjuk. A levest botmixerrel simára dolgozzuk, majd még egyszer felforraljuk, végül megszórjuk a tökmaggal. A zsemlét kis kockákra vágjuk, és sütőben, szárazon aranysárgára pirítjuk. Tálaláskor a forró krémlevest csészékbe osztjuk, tetejére szórjuk a pirított zsemlekockákat és a paradicsomot, majd tépett korianderlevéllel díszítjük. HáziPatika/ Ízek és Érzések
Elkészítési idő: 40 perc kalória: 475 kcal szénhidrát: 43 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: