Koldustáska leves
Hozzávalók:
- 2 liter sós víz
- 1 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem
- kis darabka zeller
- kis darab karalábé
- kisebb fej hagyma
- 15 dkg darált tepertő
- kevés petrezselyemzöld
- só
- bors
a levestésztához
- 15 dkg liszt
- 1 tojás
- kevés víz
Elkészítése:
2 liter sós vízben 1 db sárgarépát, 1 db petrezselymet, kis darabka zellert, kis darab karalábét puhára főzünk. Majd leszűrjük. Kisebb fej hagymát apróra vágunk, 15 dkg darált tepertővel és kevés petrezselyemzölddel megpároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal.
15 dkg lisztből, 1 tojással, kevés vízzel levestésztát gyúrunk. Vékonyra kisodorjuk, majd az előzőleg elkészített tepertővel megtöltjük, gombócokat formálunk, és a leszűrt levesbe kifőzzük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: