Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Koldustáska leves

Koldustáska leves

Hozzávalók:

  • 2 liter sós víz
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem
  • kis darabka zeller
  • kis darab karalábé
  • kisebb fej hagyma
  • 15 dkg darált tepertő
  • kevés petrezselyemzöld
  • bors

a levestésztához

  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • kevés víz

Elkészítése:

2 liter sós vízben 1 db sárgarépát, 1 db petrezselymet, kis darabka zellert, kis darab karalábét puhára főzünk. Majd leszűrjük. Kisebb fej hagymát apróra vágunk, 15 dkg darált tepertővel és kevés petrezselyemzölddel megpároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal.

15 dkg lisztből, 1 tojással, kevés vízzel levestésztát gyúrunk. Vékonyra kisodorjuk, majd az előzőleg elkészített tepertővel megtöltjük, gombócokat formálunk, és a leszűrt levesbe kifőzzük.

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!