Kókuszleves csirkehússal
Hozzávalók:
- 1 db (csirke)húsleves kocka
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 db citrom
- 20 dkg gomba
- ½ kg csirkemell-filé
- 5 db chili paprika
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 dl citromlé
- 1 dl Worchester szósz
a tálaláshoz
- Mátrai Cserszegi Fűszeres, félszáraz, minőségi vörösbor
Elkészítése:
A húsleveskockát 1 liter vízben felfőzzük. A reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és az egész citromot botmixerrel pépesítjük, és belefőzzük a levesbe, majd 15 perc főzés után a csíkokra vágott gombát és a csirkehúst is hozzáadjuk. A chili paprikából eltávolítjuk a magházat, csíkokra vágjuk, a felét hozzáadjuk a leveshez, majd a kókuszreszeléket is hozzákeverjük, végül citromlével és Worchester szósszal ízesítjük. Pár perc pihentetés után citromkarikákkal és szeletelt chili paprikával tálaljuk. Mátrai Cserszegi Fűszeres, félszáraz, minőségi vörösbor illik hozzá. lidl.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: