Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kókuszleves csirkehússal 1 thai

Kókuszleves csirkehússal

Hozzávalók:

  • 1 db (csirke)húsleves kocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 db citrom
  • 20 dkg gomba
  • ½ kg csirkemell-filé
  • 5 db chili paprika
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 dl citromlé
  • 1 dl Worchester szósz

a tálaláshoz

  • Mátrai Cserszegi Fűszeres, félszáraz, minőségi vörösbor

Elkészítése:

A húsleveskockát 1 liter vízben felfőzzük. A reszelt vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és az egész citromot botmixerrel pépesítjük, és belefőzzük a levesbe, majd 15 perc főzés után a csíkokra vágott gombát és a csirkehúst is hozzáadjuk. A chili paprikából eltávolítjuk a magházat, csíkokra vágjuk, a felét hozzáadjuk a leveshez, majd a kókuszreszeléket is hozzákeverjük, végül citromlével és Worchester szósszal ízesítjük. Pár perc pihentetés után citromkarikákkal és szeletelt chili paprikával tálaljuk. Mátrai Cserszegi Fűszeres, félszáraz, minőségi vörösbor illik hozzá. lidl.hu

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!