A mandula teszi különlegesen pikánssá ezt a levest, bár azért a kelbimbónak is van némi szerepe! Igazi ínyencség…
Hozzávalók:
Elkészítése:
A kelbimbót tisztítsuk és mossuk meg, néhány friss levelet tegyünk félre a díszítéshez. A kelbimbó torzsáját kereszt alakban vagdossuk be, így egyenletesen puhára fő. A kelbimbót tegyük a forró húslevesbe, majd kb. 20 perc alatt, nyitott fazékban főzzük puhára. Vegyük le a fazekat a tűzről, majd a kelbimbót pépesítsük a levessel, és öntsük hozzá a tejszín felét. A zabpelyhet keverjük össze a hideg tejjel, majd adjuk a leveshez. Rövid ideig forraljuk össze, sózzuk, borsozzuk, és őrölt szerecsendióval fűszerezzük. A mandulaforgácsot zsiradék nélkül pirítsuk meg egy serpenyőben. A maradék tejszínt verjük fel (ne túl keményre). A forró levest merjük csészékbe, díszítsük a tejszínnel, a mandulaforgácsokkal és kelbimbólevelekkel.