Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Karalábéleves 2

Karalábéleves

Hozzávalók:

  • 4 db friss karalábé
  • 50 g vaj
  • 1 dl tejföl
  • 1/2 dl tejszín
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 20 g liszt
  • 10 g kristálycukor
  • őrölt fehér bors

Elkészítése:

A karalábét megtisztítjuk, és egyenletes hasábokra vagy kockára, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk. A vaj felét megolvasztjuk, beletesszük a metéltre vágott karalábét, kevés cukrot és fedő alatt kevés folyadékkal félig megpároljuk. kkor felengedjük csontlével vagy vízzel, és majdnem puhára főzzük. Amíg a leves fő, világos vajas rántást készítünk, a tűzről levéve elkeverjük benne a petrezselyem zöldjét, kevés hideg vízzel, a tejföllel és a tejszínnel simára keverjük, és a leveshez adjuk. Kiforraljuk, és ha szükséges, utána ízesítjük cukorral, borssal. Betétként apró vajas galuskát vagy vékony karikára vágott kolbászt, virslit adhatunk, amelyet külön főzzünk meg. A levest forrón tálaljuk.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!