Karalábéleves
Hozzávalók:
- 4 db friss karalábé
- 50 g vaj
- 1 dl tejföl
- 1/2 dl tejszín
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 20 g liszt
- 10 g kristálycukor
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A karalábét megtisztítjuk, és egyenletes hasábokra vagy kockára, a zöldpetrezselymet finomra vágjuk. A vaj felét megolvasztjuk, beletesszük a metéltre vágott karalábét, kevés cukrot és fedő alatt kevés folyadékkal félig megpároljuk. kkor felengedjük csontlével vagy vízzel, és majdnem puhára főzzük. Amíg a leves fő, világos vajas rántást készítünk, a tűzről levéve elkeverjük benne a petrezselyem zöldjét, kevés hideg vízzel, a tejföllel és a tejszínnel simára keverjük, és a leveshez adjuk. Kiforraljuk, és ha szükséges, utána ízesítjük cukorral, borssal. Betétként apró vajas galuskát vagy vékony karikára vágott kolbászt, virslit adhatunk, amelyet külön főzzünk meg. A levest forrón tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: