Káposztaleves kolbásszal
Hozzávalók:
- 20 dkg lángolt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 60 dkg savanyított káposzta
- csipet őrölt kömény
- csipet só
- 1 db citrom
- 1 db babérlevél
- 3 dl tejföl
- 1 ek liszt
tálaláshoz
- Balatonboglári Cabernet Sauvignon, száraz, minőségi vörösbor
Elkészítése:
A lángolt kolbászt karikára vágjuk, a szalonnát vékony csíkokra szeleteljük. Lassú tűzön először a szalonnát, majd vele együtt a kolbászt is megpirítjuk, ezután félretesszük. A leszűrt zsiradékban a felszeletelt hagymát és a savanyú káposztát fedő alatt 15 percig pároljuk. Őrölt köménnyel, sóval, citromlével és babérlevéllel ízesítjük. Tejfölös habarással sűrítjük, majd 5 percig forraljuk. Tálalás előtt tetejére szórjuk a pirított kolbászt és szalonnát. Balatonboglári Cabernet Sauvignon, száraz, minőségi vörösbor illik hozzá. lidl.hu Ch: 26,6 g
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: