Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Káposztaleves kolbásszal Ch

Káposztaleves kolbásszal

Hozzávalók:

  • 20 dkg lángolt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 60 dkg savanyított káposzta
  • csipet őrölt kömény
  • csipet só
  • 1 db citrom
  • 1 db babérlevél
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek liszt

tálaláshoz

  • Balatonboglári Cabernet Sauvignon, száraz, minőségi vörösbor

Elkészítése:

A lángolt kolbászt karikára vágjuk, a szalonnát vékony csíkokra szeleteljük. Lassú tűzön először a szalonnát, majd vele együtt a kolbászt is megpirítjuk, ezután félretesszük. A leszűrt zsiradékban a felszeletelt hagymát és a savanyú káposztát fedő alatt 15 percig pároljuk. Őrölt köménnyel, sóval, citromlével és babérlevéllel ízesítjük. Tejfölös habarással sűrítjük, majd 5 percig forraljuk. Tálalás előtt tetejére szórjuk a pirított kolbászt és szalonnát. Balatonboglári Cabernet Sauvignon, száraz, minőségi vörösbor illik hozzá. lidl.hu                                                                                     Ch: 26,6 g

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!