Káposztaleves
Hozzávalók: két napi adag
- olaj
- 1-2 póréhagyma vagy egy csokor újhagyma, a zöldjével.
- kb. 2 liter víz
- 2 zöldpaprika csíkokban
- 3 sárgarépa karikázva
- féltucatnyi gomba szeletelve
- kétujjnyi vastag zellerszelet kockázva
- legalább fél kilónyi fejeskáposzta csíkokban
- 1-2 nagy paradicsom kockára vágva, vagy egy doboz konzervparadicsom (nem püré)
- 1-2 leveskocka (tetszés szerint)
- 1 csomag zöldségleves por (tetszés szerint)
- 1 kis doboz paradicsom ivólé
- só
- bors
- petrezselyem
- zúzott fokhagyma stb. ízlés szerint.
STB fedheti
- cukkíni
- kelkáposzta
- kelbimbó
- fehérrépa
- karalábé és
- egyáltalán, azt teszel bele, amihez kedved van,
Elkészítése:
Olajjal picit megkent (vagy permetezett) fazékba vágjál bele 1-2 póréhagymát vagy egy csokor újhagymát, a zöldjével. Amikor felforrósodott, öntsd fel vízzel, amennyi kell (kb. 2 liter a kétnapos adag) ezután dobd bele a többit: 2 zöldpaprika csíkokban, 3 sárgarépa karikázva, féltucatnyi gomba szeletelve, kétujjnyi vastag zellerszelet kockázva, legálabb fél kilónyi fejeskáposzta csíkokban, 1-2 nagy paradicsom kockára vágva, vagy egy doboz konzervparadicsom (nem püré), 1-2 leveskocka (tetszés szerint), 1 csomag zöldségleves por (tetszés szerint), 1 kis doboz paradicsom ivólé, só, bors, petrezselyem, zúzott fokhagyma stb. ízlés szerint.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: