Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Káposzta, vagy korhely leves 1914

Káposzta, vagy korhely leves

Hozzávalók:

  • savanyított hordós káposzta és káposztalé
  • disznóhús bordásrésze friss, vagy füstölt
  • szalonna
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • megfőtt füstölt kolbász, vagy virsli
  • tojás, mindenszemélyre egy tojást számítva

rántás

  • kis vaj, vagy zsír
  • 1 evőkanál liszt
  • hagyma
  • paprika

Elkészítése:

Vegyünk jó savanyított hordós káposztát, azaz inkább káposzta levét, kevés vagdalt káposztával és főzzünk bele disznóhúst, bordásrészét, frisset, vagy füstöltet, szalonnát, és ha mindez puha, készítsünk rántást hagyma és paprikával, öntsük fel a káposztalével és hússal és hagyjuk mindezzel még jól elfőni. Jó tejfölt teszünk bele két-három kanállal, darabokra vágott megfőtt füstölt kolbászt, vagy virslit és tálalás előtt beleütünk még tojást, mindenszemélyre egy tojást számítva. Egy-kétszer forrni hagyjuk a levessel, azután betálaljuk. Dr. Steinbachné Réczey Anna. 1914

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!