Hideg karfiolleves
Hozzávalók:
- só
- kb. 60 dkg-s karfiolfej
- 2 dl tejszín
- 1 leveskocka
- néhány csepp citromlé
- (Forrón: vajban pirított zsemlekocka)
Elkészítése:
Sós vízben puhára főzünk egy szép, tömör, kb. 60 dekás karfiolfejet, majd a levéből kiszedve, szétturmixoljuk. Belekeverünk két dl tejszínt, és annyi karfiol főzővízzel engedjük fel, hogy egy liternyi legyen. Beledobunk egy leveskockát, és addig főzzük, amíg el nem olvad. Kihűtjük, habverővel simára keverjük és néhány csepp citromlével ízesítve, jégbe hűtve tálaljuk. Adhatjuk forrón is, de akkor vajban pirított zsemlekockát hintünk tálalás előtt a tetejére.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: