Hideg joghurtleves
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szelet kenyér
- 1 csésze joghurt
- kevés tej
- só
- 2 ek olaj
- 1 nyers uborka
- apróra vágott kapor.
Elkészítése:
A fokhagymát a sóval együtt nyomkodjuk szét. A kenyeret áztassuk be egy kis tejbe, majd (anélkül, hogy kinyomkodnánk) öntsük rá a joghurtot, az olajat, keverjük simára. Hámozzuk meg az uborkát, gyaluljuk meg, sózzuk be, hagyjuk fél óra hosszat állni. Nyomkodjuk ki és tegyük levesbe. Szükség esetén egy kis vízzel hígíthatjuk a levest. Hűtőszekrényben alaposan hűtsük be, majd finomra vágott kaporral meghintve adjuk az asztalra.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: