Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gyulai kolbászleves

Gyulai kolbászleves

Hozzávalók:

  • 15-20 dkg füstölt kolbász,
  • 1 szál sárgarépa,
  • 1 szál petrezselyemgyökér,
  • kis darab zeller
  • kis darab karalábé,
  • 2 dl tejföl,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 teáskanál liszt,
  • 1 evőkanál olaj,
  • só.

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, majd almareszelőn lereszeljük, és a felforrósított olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a bőrétől megfosztott vékony karikákra vágott kolbászt, és együtt pirítjuk néhány percig. Felöntjük 1 liternyi vízzel, és 10 percig forraljuk. Közben a fokhagymát megtisztítjuk és szétzúzzuk, majd a simára kevert lisztes tejfölhöz hozzáadva, a levest behabarjuk. Megsózzuk, még egyszer fölforraljuk, és pirított zsemle- vagy kenyérkockákkal tálaljuk.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!