Gyulai kolbászleves
Hozzávalók:
- 15-20 dkg füstölt kolbász,
- 1 szál sárgarépa,
- 1 szál petrezselyemgyökér,
- kis darab zeller
- kis darab karalábé,
- 2 dl tejföl,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 teáskanál liszt,
- 1 evőkanál olaj,
- só.
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd almareszelőn lereszeljük, és a felforrósított olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a bőrétől megfosztott vékony karikákra vágott kolbászt, és együtt pirítjuk néhány percig. Felöntjük 1 liternyi vízzel, és 10 percig forraljuk. Közben a fokhagymát megtisztítjuk és szétzúzzuk, majd a simára kevert lisztes tejfölhöz hozzáadva, a levest behabarjuk. Megsózzuk, még egyszer fölforraljuk, és pirított zsemle- vagy kenyérkockákkal tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: