Fokhagymás joghurtleves
Hidegen kevert finomságunk igazán alkalmas arra, hogy csillapítsa a nyári forróság hevét.
Hozzávalók:
- 8 dl natúr joghurt
- 1 csomag friss kapor
- 1 csomag snidling
- 2 dkg fokhagyma
- 15 dkg kígyóuborka
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
Az uborkát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy apró kockára daraboljuk. A kaprot és a metélőhagymát finomra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A joghurtot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az uborkát, a finomra vágott fűszereket, a péppé zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük. Hűtőbe tesszük. Tálaláskor friss kaporral megszórjuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: