Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Fehérboros korhelyleves

Fehérboros korhelyleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg fehérboros savanyú káposzta
  • 5-6 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej zellergyökér
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 25 dkg parasztkolbász
  • 2 közepes méretű vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 1-2 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál bors
  • 2 teáskanál majoránna
  • 2 teáskanál csombor
  • ½ dl napraforgóolaj
  • 8 dkg bolti csipetke (vagy két tojásból házi csipetke)

a tálaláshoz:

  • tejföl
  • kenyér

Elkészítése:

Öt literes lábast vékonyan kiolajozunk. A kolbászt karikára vágjuk, és megpirítjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és üvegesre pároljuk. A répákat megpucoljuk, karikára vágjuk és átforgatjuk a kolbászos-hagymás alapon. Felöntjük borral. Hozzáadjuk a káposztát levével együtt. Ha kell, összevagdossuk. Babérlevéllel, csomborral, sóval és borssal ízesítjük. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk és egészben helyezzük bele, ugyanígy teszünk a zellerrel is, csak azt félbe is vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és puhára főzzük az alapanyagokat. Ha a répa megpuhul, beleöntjük a csipetkét és további 5-10 percig főzzük. Tálalásnál tejfölt és friss kenyeret kínálunk hozzá, és gondosan ügyelünk arra, hogy a fokhagymát, babérlevelet, csombor szálakat, zellerdarabokat mellőzzük a leves tányérba szedésekor.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!