Babos korhelyleves

Babos korhelyleves

Hozzávalók:

Elkészítése:

A füstölt csülköt alapos leöblítés után megfőzzük. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk, majd a csülök levében feltesszük főni. Mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a debrecenit és a kis kockákra vágott kolozsvári szalonnát. Zsemleszínű rántást készítünk, melyhez hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, áttört fokhagymát és a fűszerpaprikát. Ha a hozzávalók megpuhultak, a debrecenit kivesszük, a levest berántjuk és a babot is hozzáadva készre főzzük. Tálalásnál a debrecenit felkarikázzuk, beletesszük a kockákra vágott, főtt csülköt és friss tejföllel dúsítjuk.

Tippek/trükkök:

 

Címkék: , ,
Tovább a blogra »