Babos korhelyleves
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 1 db csülök
- 10 dkg vöröshagyma
- 3 dkg édes-nemes fűszerpaprika
- 4 dkg liszt
- 1 doboz vörösbab
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 pár debreceni kolbász
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 doboz tejföl
Elkészítése:
A füstölt csülköt alapos leöblítés után megfőzzük. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk, majd a csülök levében feltesszük főni. Mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a debrecenit és a kis kockákra vágott kolozsvári szalonnát. Zsemleszínű rántást készítünk, melyhez hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, áttört fokhagymát és a fűszerpaprikát. Ha a hozzávalók megpuhultak, a debrecenit kivesszük, a levest berántjuk és a babot is hozzáadva készre főzzük. Tálalásnál a debrecenit felkarikázzuk, beletesszük a kockákra vágott, főtt csülköt és friss tejföllel dúsítjuk.
Tippek/trükkök:
- Ha szeretik a savanyú káposzta pikáns ízét, akkor ne mossák át, csak csurgassák le szűrőn a káposzta savanyú levét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: