Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Babos korhelyleves

Babos korhelyleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 db csülök
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 3 dkg édes-nemes fűszerpaprika
  • 4 dkg liszt
  • 1 doboz vörösbab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 pár debreceni kolbász
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 doboz tejföl

Elkészítése:

A füstölt csülköt alapos leöblítés után megfőzzük. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk, majd a csülök levében feltesszük főni. Mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a debrecenit és a kis kockákra vágott kolozsvári szalonnát. Zsemleszínű rántást készítünk, melyhez hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, áttört fokhagymát és a fűszerpaprikát. Ha a hozzávalók megpuhultak, a debrecenit kivesszük, a levest berántjuk és a babot is hozzáadva készre főzzük. Tálalásnál a debrecenit felkarikázzuk, beletesszük a kockákra vágott, főtt csülköt és friss tejföllel dúsítjuk.

Tippek/trükkök:

  • Ha szeretik a savanyú káposzta pikáns ízét, akkor ne mossák át, csak csurgassák le szűrőn a káposzta savanyú levét.

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!