Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Régeni káposztaleves tyúkhússal

Régeni káposztaleves tyúkhússal

Az erdélyi szász papi konyhák különlegességeként tartják számon. Főleg ünnepi alkalmakkor fogyasztják.

Hozzávalók:

  • 1-2 fiatal tyúk,
  • 3 murok,
  • 2 petrezselyemgyökér,
  • 1 közepes zeller,
  • 1 ek. liszt,
  • 3 tojássárgája,
  • 3 ek. tejföl,
  • 1 liter savanyúkáposzta-lé,
  • 2 ek. reszelt torma,
  • 10 dkg vaj

Elkészítése:

A tyúkokat darabokra vágjuk és a vékonyra vágott leveszöldséggel meg az apróra vágott hagymával együtt, forró vajban puhára pároljuk oly módon, hogy időnként egy-egy kanál meleg vizet adunk hozzá, hogy a hús fehér maradjon. Amikor a hús megpuhult, beszórjuk liszttel, és az azonos mennyiségű vízzel higított káposztalevet forrón ráöntjük. Még 10 percig lassú tűzön forraljuk. A tojássárgáját a tejföllel jól elkavarjuk, s a levest a tűzről levéve ahhoz folytonos kavarás mellett hozzáadjuk. Reszelt tormával tálaljuk.

Változatok:

Egyes vidékeken a reszelt tormát a higított káposztalével együtt teszik az ételbe.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!