Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Tokaji csirkeleves sonkával

Tokaji csirkeleves sonkával

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (egyéb csirkecsont is jó),
  • 10 dkg főtt füstölt tarja, vagy comb,
  • 1 dl édeskés tokaji bor,
  • 1 tojás,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 1 evőkanál olaj,
  • 1 csokor petrezselyemzöld,
  • őrölt fehér bors.

Elkészítése:

A csirkecsontokat egy liter sós vízben 20 percig főzöm a kuktában, majd leszűröm. Közben a főtt füstölt tarját apró kockákra vágom, és az olajon átpirítom. Megszórom a finomra vágott petrezselyemzölddel, hozzáadom a tört fokhagymát, és az átszűrt levessel felengedem. A közben keményre főtt tojást lereszelem és beleteszem a levesbe. Felforralom, ízlés szerint fűszerezem, végül belekeverem a tokaji bort. Elkészítési ideje: 50 perc

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!