Tokaji csirkeleves sonkával
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkenyak vagy csirkeláb (egyéb csirkecsont is jó),
- 10 dkg főtt füstölt tarja, vagy comb,
- 1 dl édeskés tokaji bor,
- 1 tojás,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 evőkanál olaj,
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- só
- őrölt fehér bors.
Elkészítése:
A csirkecsontokat egy liter sós vízben 20 percig főzöm a kuktában, majd leszűröm. Közben a főtt füstölt tarját apró kockákra vágom, és az olajon átpirítom. Megszórom a finomra vágott petrezselyemzölddel, hozzáadom a tört fokhagymát, és az átszűrt levessel felengedem. A közben keményre főtt tojást lereszelem és beleteszem a levesbe. Felforralom, ízlés szerint fűszerezem, végül belekeverem a tokaji bort. Elkészítési ideje: 50 perc
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: