Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Tejszínhabos eperleves hidegen

Tejszínhabos eperleves hidegen

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss eper
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 5 evőkanál méz
  • citromfű
  • tejszínhab
  • pár egész eper díszítésül

Elkészítése:

Az epret megmossuk, magas falú edénybe tesszük, ráöntjük a mézet, egy szál citromfüvet teszünk hozzá és elturmixoljuk. Ezután hozzáadjuk a bort és a tejszínt, tovább keverjük, beledobjuk a fél epreket majd lehűtjük. Tálaláskor minden tányérba a leves tetejére spriccelünk tejszínhabot, erre egy fél epret, és egy páros citromfű levelet teszünk. Székely István

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!