Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Tárkonyos húsleves

Tárkonyos húsleves

Hozzávalók:

  • 1 kg csontos bárány, vagy borjúhús
  • 1 csokor leveszöldség
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 db tojássárgája
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • tárkonylevél
  • tárkonyecet

Elkészítése:

A húst lefejtjük a csontról, és felkockázzuk, utána felrakjuk mint a húslevest főni. Amikor a hús már majdnem puha, finomra vágott tárkonyt adunk hozzá, és világos vajas rántással besűrítjük. Belekeverjük a tejfölt, majd tárkony ecettel és citromlével savanykássá tesszük. Mikor felforrt, levesszük a tűzről. A levesestálban a tejszint a tojássárgájával elkeverjük, és a forró levest apránként rámerjük, és elkeverjük. Finomra vágott tárkonnyal megszórva tálaljuk.

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!