Pórés-szőlős húsleves
Hozzávalók 8 személyre:
- 2 szál póré
- 2 konzerv (á 425 ml) szeletelt gomba
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg darált sertéshús
- 1 liter húsleves
- 3 kockasajt (natúr)
- 15 dkg szőlő (fehér és piros)
Előkészítés:
A pórét megtisztítjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk. A gombát lecsepegtetjük.
Elkészítése:
Felforrósítjuk az olajat, és morzsásra pirítjuk benne a darált húst. Hozzáadjuk a pórét, és megpároljuk. A húsra öntjük a húslevest (vagy 1 l vizet, és 2 húsleveskockát) és felforraljuk. Beledobjuk a kockasajtot, és kevergetve, lassú tűzön, fedő alatt kb. 15 percig főzzük. A gombát 5 perccel a főzési idő letelte előtt belekeverjük. A szőlőt megmossuk, ha túl nagy szemek, kettévágjuk, kimagozzuk, és tálaláskor a levesbe keverjük.
Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 45 perc múlva 1 adag: 159 kcal
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: