Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pórés-szőlős húsleves

Pórés-szőlős húsleves

Hozzávalók 8 személyre:

  • 2 szál póré
  • 2 konzerv (á 425 ml) szeletelt gomba
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 liter húsleves
  • 3 kockasajt (natúr)
  • 15 dkg szőlő (fehér és piros)

Előkészítés:

A pórét megtisztítjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk. A gombát lecsepegtetjük.

Elkészítése:

Felforrósítjuk az olajat, és morzsásra pirítjuk benne a darált húst. Hozzáadjuk a pórét, és megpároljuk. A húsra öntjük a húslevest (vagy 1 l vizet, és 2 húsleveskockát) és felforraljuk. Beledobjuk a kockasajtot, és kevergetve, lassú tűzön, fedő alatt kb. 15 percig főzzük. A gombát 5 perccel a főzési idő letelte előtt belekeverjük. A szőlőt megmossuk, ha túl nagy szemek, kettévágjuk, kimagozzuk, és tálaláskor a levesbe keverjük.

Munka: kb. 30 perc         Fogyasztható: kb. 45 perc múlva         1 adag: 159 kcal

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!