Pikáns csirkeaprólék leves
Hozzávalók:
- 2 ek olaj,
- 1 közepes fej hagyma,
- 30 dkg csirkeaprólék,
- 1 tk mustár,
- 2 db babérlevél,
- 1 db citrom,
- 2 tk fűszerpaprika,
- csipetnyi morzsolt majoránna,
- 1 tasak (knorr) tyúkhúsleves csigatésztával,
- 2 ek tejföl
Elkészítése:
Az olajon a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a csirkeaprólékot, kevés ételízesítőt, a mustárt, a babérlevelet, fél citrom lereszelt héját. Saját levében 10-15 percig pároljuk, szükség szerint önthetünk hozzá vizet. A tűzről levéve rászórjuk a fűszerpaprikát, majoránnát, jól elkeverjük, majd felöntjük 1 liter forró vízzel és hozzáadjuk a tasak tartalmát. A tasakon olvasottak alapján készre főzzük a levest. Tálalás előtt hozzáadjuk a tejfölt. A maradék citromot ízlés szerint beleszeletelhetjük, vagy a levét hozzáadhatjuk. Igény szerint a levest gazdagíthatjuk, ha a csirkeaprólék mellé 15-20 dkg kockára vágott leveszöldséget is adunk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: