Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pikáns csirkeaprólék leves

Pikáns csirkeaprólék leves

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj,
  • 1 közepes fej hagyma,
  • 30 dkg csirkeaprólék,
  • 1 tk mustár,
  • 2 db babérlevél,
  • 1 db citrom,
  • 2 tk fűszerpaprika,
  • csipetnyi morzsolt majoránna,
  • 1 tasak (knorr) tyúkhúsleves csigatésztával,
  • 2 ek tejföl

Elkészítése:

Az olajon a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a csirkeaprólékot, kevés ételízesítőt, a mustárt, a babérlevelet, fél citrom lereszelt héját. Saját levében 10-15 percig pároljuk, szükség szerint önthetünk hozzá vizet. A tűzről levéve rászórjuk a fűszerpaprikát, majoránnát, jól elkeverjük, majd felöntjük 1 liter forró vízzel és hozzáadjuk a tasak tartalmát. A tasakon olvasottak alapján készre főzzük a levest. Tálalás előtt hozzáadjuk a tejfölt. A maradék citromot ízlés szerint beleszeletelhetjük, vagy a levét hozzáadhatjuk. Igény szerint a levest gazdagíthatjuk, ha a csirkeaprólék mellé 15-20 dkg kockára vágott leveszöldséget is adunk.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!