Pándi csirkeleves
Hozzávalók:
- 1 kisebb csirkeaprólék,
- fél tubus zöldségkrém,
- 25 dkg meggy,
- 1 dl tejföl,
- 1 csapott evőkanál rizsliszt,
- kevés cukor,
- 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
- 1 késhegynyi őrölt fahéj,
- só
- őrölt fehér bors.
Elkészítése:
A csirkeaprólékot megtisztítom és feldarabolom, majd egy liter sós vízben megfőzöm. Közben a meggyet megmosom, lecsöpögtetem és kimagozom. A megfőtt húst leszűröm, kicsontozom, és metéltre vágom. A húst az átszűrt lébe visszateszem, hozzáadom a kimagozott meggyet meg a fűszereket, és 5 percig forralom. Közben a tejföllel elkeverem a rizslisztet, és behabarom vele a levest. Jól kiforralom, kevés cukorral ízesítem. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom. Elkészítési ideje: 50 perc
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: