Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pándi csirkeleves

Pándi csirkeleves

Hozzávalók:

  • 1 kisebb csirkeaprólék,
  • fél tubus zöldségkrém,
  • 25 dkg meggy,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 csapott evőkanál rizsliszt,
  • kevés cukor,
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 1 késhegynyi őrölt fahéj,
  • őrölt fehér bors.

Elkészítése:

A csirkeaprólékot megtisztítom és feldarabolom, majd egy liter sós vízben megfőzöm. Közben a meggyet megmosom, lecsöpögtetem és kimagozom. A megfőtt húst leszűröm, kicsontozom, és metéltre vágom. A húst az átszűrt lébe visszateszem, hozzáadom a kimagozott meggyet meg a fűszereket, és 5 percig forralom. Közben a tejföllel elkeverem a rizslisztet, és behabarom vele a levest. Jól kiforralom, kevés cukorral ízesítem. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom. Elkészítési ideje: 50 perc       

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!