Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Nyírségi gombócleves 2

Nyírségi gombócleves

Hozzávalók: (10 személyre):

  • 1 kg borjú, vagy sertés apróhús
  • 45 dkg zöldség
  • 15 dkg karalábé 
  • 10 dkg zeller
  • 20 dkg zöldborsó (konzerv)
  • 30 dkg tisztított karfiol
  • 20 dkg gomba
  • 3 dkg só
  • ½ dkg bors
  • 1 dkg Delikát
  • 15 dkg vaj
  • 5 dl tejszín
  • 5 db tojás
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 10 dkg citrom

Burgonyagombóc 10 adag:

  • 1 kg burgonya
  • 3 db tojás
  • 25 dkg liszt
  • ½ dkg bors
  • 1 csomag etrezselyemzöld

Elkészítése:

Borjú-becsinált levest készítünk (ld. ott), amelyet félvajas világos rántással sűrítünk. Betétnek burgonyagombócot, gombát, zöldborsót, kelvirágot teszünk, végül tojássárgájával és tejszínnel legírozzuk. Ízesítjük sóval, citromlével, petrezselyemzölddel.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!