Nyírségi gombócleves
Hozzávalók: (10 személyre):
- 1 kg borjú, vagy sertés apróhús
- 45 dkg zöldség
- 15 dkg karalábé
- 10 dkg zeller
- 20 dkg zöldborsó (konzerv)
- 30 dkg tisztított karfiol
- 20 dkg gomba
- 3 dkg só
- ½ dkg bors
- 1 dkg Delikát
- 15 dkg vaj
- 5 dl tejszín
- 5 db tojás
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 10 dkg citrom
Burgonyagombóc 10 adag:
- 1 kg burgonya
- 3 db tojás
- 25 dkg liszt
- ½ dkg bors
- 1 csomag etrezselyemzöld
Elkészítése:
Borjú-becsinált levest készítünk (ld. ott), amelyet félvajas világos rántással sűrítünk. Betétnek burgonyagombócot, gombát, zöldborsót, kelvirágot teszünk, végül tojássárgájával és tejszínnel legírozzuk. Ízesítjük sóval, citromlével, petrezselyemzölddel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: